Sluiten

Forestia

Forestia

Midden in de Ardennen, in de provincie Luik, ligt dierenpark Forestia. Dit veertig hectare metende park is een geprivatiseerd park dat kennis laat maken met meer dan driehonderd dieren. Het leuke aan het park is dat een groot deel van de dieren die je hier ziet inheemse dieren zijn. Zo zul je bevers, zwijnen, herten en wolven in een natuurlijke omgeving aantreffen. Het park is op heuvelachtig gebied aangelegd.

Via wandelpaden kom je langs de verschillende zones met dieren. Met uitzondering van een deel waar dieren zoals kippen, kalkoenen, konijnen, zwarte beren en bevers in kooien of leefkuilen leven is er veel ruimte aan de dieren gegeven. Hierdoor lijkt het net alsof je door een bos loopt waarbij je de diverse dieren langs de paden aantreft. Opvallend is dat de meeste dieren total niet schuw zijn en de mensen vaak op lijken te zoeken. In de bronstijd moet je wel oppassen voor sommige mannelijke diersoorten. Zo zullen mannelijke herten proberen te voorkomen dat mensen bij hun vrouwtjes kunnen komen.

Als je geluk hebt, kun je redelijk wat jonge dieren aantreffen in het park. Zo hebben we zelf veel jonge dieren gezien tijdens ons bezoek aan Forestia. Voorbeelden hiervan zijn jonge zwijnen, ezels en herten.

Forestia
Forestia

Klimmen & avontuur

Naast het dierenpark is er ook een avontuurpark aangelegd. Dit park is aangelegd in 2007 en de jaren daarna met verschillende klimroutes uitgebreid. Inmiddels kun je uit meer dan tien verschillende klimroutes kiezen die ingedeeld zijn naar leeftijd en lengte. Het avontuurpark is niet altijd geopend als het dierenpark dat wel is. Kijk daarom goed op de website van Forestia voor de actuele openingstijden. Op aanvraag en bij voldoende personen kan het avontuurpark ook buiten de normale openingstijden open gaan. Informeer hiervoor bij het park.

Praktische info

Forestia kent variabele openingsdagen en tijden, die geheel afhankelijk zijn van het seizoen. Op de website van Forestia vind je alles over actuele entreedagen en -tijden. Het park kent één horecagelegenheid: Forest’ Lodge. Deze is buiten het hoogseizoen en de Belgische schoolvakanties niet altijd geopend. Forestia heeft eigen parkeerterreinen waar je vooralsnog gratis kunt parkeren. De entree van het park ligt direct bij het parkeerterrein. Tickets halen doe je in de shop. Hier kun je ook eventueel wat te drinken of te snoepen meenemen voor onderweg.

Houd er rekening mee dat de paden door het park aardig wat hellende stuken zitten. Hoewel het park in theorie toegankelijk is voor rolstoelgebruikers betekent dit in de praktijk dat sommige delen van het park voor niet-gemotoriseerde rolstoelen (zeer) zwaar zijn. Waar je als voetganger rekening mee moet houden is dat sommige stukken aardig modderachtig kunnen zijn. Je nette schoenen aantrekken is daarom waarschijnlijk niet de beste oplossing.

Meer over Forestia
Forestia informatie
Forestia officiële site

Forestia