U bent hier: Alles over BelgiŽ / plaatsen / Luik

top 10 bezienswaardigheden
BelgiŽ reisinformatie
het weer in BelgiŽ

BelgiŽ:
 ● algemene informatie
 ● winkelen

Bezienswaardigheden:
 ● musea, kerken & kastelen
 ● natuur & dieren
 ● pretparken
 ● overige bezienswaardigheden

Streken:
 ● Ardennen
 ● Belgische Kust

Plaatsen:
 ● Antwerpen
 ● Brugge
 ● Brussel
 ● Doornik
 ● Durbuy
 ● Gent
 ● Hasselt
 ● Ieper
 ● Kortrijk
 ● La-Roche-en-Ardenne
 ● Leuven
 ● Luik
 ● Marche-en-Famenne
 ● Mechelen
 ● Oostende
 ● Wťris

Meer informatie over BelgiŽ:
 ● sites over BelgiŽ

© alle rechten voorbehouden - Dimi3

Plaatsen in BelgiŽ: Luik
Luik

De Waalse stad Luik is een boeiende, gezellige en historie rijke stad. Onder de vele monumentale erfgoederen bevinden zich het Place Saint Lambert, het Klooster van de Minderbroeders en het Johannes de Doper fontein. Maar het meest historische deel van de stad ligt onder het Place Saint Lambert. Onder dit plein van de voormalige kathedraal zijn zeer waardevolle opgravingen gedaan zoals Gallo-Romeinse villa resten, Middeleeuwse gebouwen en prehistorische sporen. Dit alles is in het Archeoforum te aanschouwen. Maar de stad heeft meer te bieden. Er zijn een aantal bijzondere musea te vinden, gezellige terrassen en bruisende pleinen. Met name de Place du Marchť, het eeuwen oude marktplein is belangrijk voor de stad. Vroeger werd dit als handelscentrum beschouwd en tegenwoordig als het gezelligste hart van Luik. Een andere aanrader om de stad Luik te bezoeken is de jaarlijkse kerstmarkt. Jong en oud maken van dit festijn een spetterend spektakel waarbij de stad wordt omgetoverd in winterse sferen.

Place Saint Lambert

Midden in het centrum ligt dit belangrijkste plein van de stad Luik. De enorme ruimte op dit plein heeft men te danken aan de Notre-Dame-et-Saint Lambert kathedraal die hier tot 1794 heeft gestaan. Het behoorde tot de grootste kathedralen van Europa. De omvang was zo groot, dat het opruimen van het puin zeker 15 jaren in beslag nam. Op het plein bevindt zich het Paleis van de Prins-Bisschoppen van Luik, tegenwoordig beter bekend als het huis van Justitie.

Montagne de Bueren

De berg Bueren ligt op de splitsing van de Luikse wijken Feronstree en Hors-Ch‚teau en Pierreuse. Tegen de berg zijn 374 traptreden te vinden die je naar boven leiden, alwaar je getrakteerd wordt op een spectaculair uitzicht over de stad Luik. Gelukkig zijn er op een aantal plaatsen op de trap banken gezet, waar je heerlijk tussentijds uit kunt rusten. Op de eerste zaterdag van oktober is de trap op zijn mooist. Elk jaar op deze datum wordt de trap aangekleed met duizenden brandende kaarsen.

De Perron

Dit symbool voor vrijheid en autonomie behoorde vroeger in ďgoede stedenĒ. Omsteeks de veertiende eeuw werden deze hardstenen zuilen op een plaats gezet waar de wetten wereldkundig werden gemaakt. De Perron of Perroen van Luik werd in het jaar 1447 overgebracht naar Brugge om vervolgens in 1478 terug thuis te komen. Het origineel staat in het stadhuis opgeslagen. Het Perron van tegenwoordig werd door Jean Del Cour vervaardigd en geplaatst op een fontein aan de Place du Marchť.

Begraafplaats van Robermont

Deze grootste begraafplaats van Luik staat onder de bevolking ook wel bekend als PŤre Lachaise. Al sinds 1799 worden hier mensen begraven. Eerst begon men met het begraven van soldaten en daarna volgden er bekende personen zoals de Luikse architect Gustave Serrurier-Bovy en de bioloog Edouard Van Beneden die van groot belang was voor de kennis van mitose en het ontdekken van een nieuwe dolfijnensoort. Sinds 2002 valt de begraafplaats onder beschermde monumenten.

Betaal niet teveel voor je hotel of andere accommodatie

Als je op zoek gaat naar accommodaties in Luik dan kun je gebruik maken van een groot aantal hotelboekingssites of via google op zoek gaan naar individuele hotels, appartementen en B&B's. Je zult merken dat de prijzen onderling soms flink kunnen verschillen. Soms is booking.com goedkoper, dan is Expedia weer een keer voordeliger en een andere keer kun je beter rechtstreeks boeken. Trivago zoekt tegelijkertijd naar de prijzen bij de grote en kleinere hotelsites en laat je direct zien waar je op dat moment de goedkoopste kamers in Luik vindt. Ook worden de prijzen van de officiŽle hotelsites meegenomen in de vergelijking. Dankzij Trivago vind je altijd de beste prijs!
Bekijk hier de laagste prijzen voor hotels en accommodaties in Luik voor jouw reisdata!

Meer informatie over Luik

Luik bezienswaardigheden top 10
Luik informatie
Luik informatie
Luik klimaatinfo
Luik officiŽle site
Luik voor beginners
waar overnachten in Luik


 

BelgiŽ...  heerlijk genieten bij de zuiderburen!