Sluiten

Signaal van Botrange

Signaal van Botrange

Het Signaal van Botrange is het hoogste punt van België. Dit punt ligt in de Hoge Venen, een prachtig onderdeel van de Ardennen. De officiële hoogte volgens Belgische metingen is 694 meter boven TAW (Tweede Algemene Waterpassing). Als je de meting volgens de Nederlandse wijze zou gebruiken, dan ligt het Signaal van Botrange op een hoogte van 692 meter boven het NAP (Nieuw Amsterdams Peil).

Op dit moment is er discussie of het Signaal van Botrange inderdaad het hoogste punt van het land is. Metingen van o.a. Google Earth en van Duitse experts zouden erop wijzen dat de Weisse Stein maar liefst 701 meter zou meten en daarmee Signaal van Botrange verslaat als hoogste natuurlijke punt van België.

Uitzichtplateau

Aan de overkant van de weg is een uitzichtplateau aangelegd. Dit houten plateau, dat op ongeveer 150 meter van de weg ligt, biedt een fraai uitzicht over het veengebied. Van hieruit kun je ook diverse wandelingen maken over de Hoge Venen.

Bezoeken

Bezoeken

Wie het Signaal van Botrange wil bezoeken die hoeft niet diep een bos in de trekken. Het plekje ligt gewoon aan een doorgaande weg. Wie met de auto komt die kan deze gewoon parkeren op het erbij gelegen parkeerterrein. Parkeren is hier vooralsnog gratis.

Op het hoogste punt staat een bar/restaurant waaraan een toren staat die je kunt bezoeken mits het restaurant geopend is. Schuin achter het restaurant staat een zes meter hoog torentje met een vrij steile stenen trap naar boven. Als je op het platform staat dan ben je op een hoogte van exact 700 meter boven TAW.

bekijk locatie in Google Maps
Signaal van Botrange
Signaal van Botrange