Sluiten

Huis der Wetenschappen

Huis der Wetenschappen

Het Huis der Wetenschappen (Frans: Maison de la Science) is in hetzelfde gebouw gevestigd als het Aquarium Museum in Luik. Het is gevestigd op de begane grond van het museumgebouw aan de Quai Van Beneden 22 in Luik. Wie een geweldige attractie in de trend van Nemo (Amsterdam) of Technopolis (Mechelen) verwacht, die zal bedrogen uitkomen. Het Huis der Wetenschappen kent een vrij beperkte expositie en het aantal proven die je zelf uit mag voeren is beperkt tot een minimum. Het feit dat kinderen graag interactief dingen ondervinden en leren is door de makers van het Huis der Wetenschappen waarschijnlijk helemaal ontgaan.

Franstalig

Huis der Wetenschappen

Wat er wel aan interactiviteit gedaan wordt zijn presentaties, waarbij verschillende onderwerpen aan bod kunnen komen zoals elektriciteit, water, temperaturen en statische elektriciteit. Heel interessant…. mits je de Franse taal machtig bent. Als je met Nederlandse kinderen in de leeftijd tot pakweg een jaar of twaalf naar de proeven gaat kijken dan kan je kind er soms zeer weinig van volgen, tenzij pa of ma het snel eventjes van het Frans naar het Nederlands vertaalt.

Ook de teksten die bij de tentoongestelde objecten staan zijn vaak alleen in het Frans. Soms kom je een verdwaalde Nederlandse tekst tegen. Jammer dat men weinig rekening wenst te houden met de Nederlandstalige bezoekers die het Huis der Wetenschappen willen bezoeken.

Praktische informatie

Houd er rekening mee dat het Huis der Wetenschappen tussen de middag gesloten is. In het weekeinde is de deur geopend van 14 tot 18 uur, in juli en augustus van 13:30 tot 18:00 uur. De entree wordt gedeeld met het Aquarium Museum, net als de kassa. Je kunt ook combinatietickets kopen. Parkeren doe je op straat, want het Huis der Wetenschappen heeft geen eigen parkeerterrein. Let op, want op veel plekken in Luik geldt dat je moet betalen om te parkeren.

bekijk locatie in Google Maps
Huis der Wetenschappen