Sluiten

Natuur en dieren in België

Het landschap van België herbergt prachtige natuurlandschappen, parken en bossen. Een voorbeeld hiervan zijn de Belgische Ardennen, waar nog veel dieren in het wild voorkomen zoals herten, vossen en zwijnen. België is niet voor niets een land waar men graag komt om te fietsen, wandelen of om aan allerlei buitensporten te doen. Een groot deel van het toerisme in de Ardennen is zelfs gebaseerd op actief bezig zijn in de fraaie natuur.

Behalve de vrije natuur telt België ook diverse dierenparken en dierentuinen, waar je dieren kunt bewonderen. Soms is er ook ruimte voor interactiviteit met dieren zoals bijvoorbeeld het voederen van dieren of een (halve) dag meehelpen als dierenverzorg(st)er.

De rubriek “natuur & dieren” bevat alle attracties en bezienswaardigheden die te maken hebben met het onderwerp natuur zoals natuurparken, parken, dierentuinen en dierenparken.

Forestia

Forestia

Forestia is een geprivatiseerd park dat kennis laat maken met meer dan driehonderd dieren. Het leuke aan het park is dat een groot deel van de aanwezige dieren inheems zijn.

lees verder
Hoge Venen

Hoge Venen

De Hoge Venen vormen een natuurgebied in de Ardennen. Kenmerkend voor de Hoge Venen is het zacht glooiende landschap met een voor België afwijkend ecosysteem en landschap.

lees verder
Pairi Daiza

Pairi Daiza

Pairi Daiza is volgens velen de mooiste dierentuin van België. De Chinese reuzenpanda's zijn de grote publiekstrekkers in het veelzijdige Pairi Daiza.

lees verder